Af FitnessRådgiver René Budahl Hansen
Priser
Det er nemt at sammenligne bananer med bananer. Men er der tale om et produkt som IKKE er 100% identisk, er man lidt på "herrens mark", så at sige. Det vil her være umuligt 100% at sammenligne f.eks 2 forskellige biceps maskiner som IKKE er af samme mærke og produktnummer.
Bevares! Tænker nogle, en maskine er en maskine, man kan løfte lodder i begge maskiner, man kan også få store arme i begge maskiner, so what!?
Enig! Det starter med at man nu skal have nyt grej til et fitnesscenter.
Størstedelen der kikker på fitnessudstyr kikker ikke bare på en maskine, og siger den skal jeg have, uden først at tjekke prisen på den enkelte maskine, OG uden også at tjekke priser på andre lign. maskiner af andet mærke. Man går efter, hvor man kan få den billigste maskine og det bedste tilbud.
Så er vi tilbage til udgangspunktet: Sammenligning af produkter! Hvor skal man starte, og hvordan skal man sammenligne?
Hvis du driver en forretning for at tjene penge på det (Det gør de fleste nok), eller for at give brugeren en god oplevelse, så de får fuld valuta ud af sine anstrengelser, og kommer tilbage igen.
Er det altså Alfa & Omega, at den maskine du propper ind i centeret, er lige præcis den din forretning/kunder har behov for, ellers kan det blive "dyre lærepenge".
Men først skal du gøre dig nogle overvejelser....
Her følger en guide til, hvordan man kan finde den bedst mulige maskine.
1. Hvilken målgruppe skal benytte maskinen?
- Ældre
- Motionister
- Elite
- Handicap
- Børn (6-12år)
- Forening
- Medarbejdere
- M.P.R (Motion på recept)
- Gravide
- Rehabilitering
- Bodybuidere
- Styrkeløftere
- Idrætsrelaterede (håndbold, fodbold osv.)
- Unge (13-17 år)
- Andet
2. Hvad skal den enkelte målgruppe opnå af resultater ved netop af benytte denne maskine?
- Genoptræning
- Stærkere
- Smidigere
- Hurtigere
- Motionister
- Bedre kondition
- Funktionel træning
- Andet
3. Hvad skal maskinen være?
- Vedligeholdesfri
- Holdbar/solid
- Brugbar/anvendelig (Kunde kontra Instr.)
- Nemt at servicere
- Med lang garanti
- Lille i rumfang
- Billigt i drift
- Ergonomisk
- Innovativ
- Designmæssigt "up to date"
- Brugbart for flere typer af kunder (Eks. Rehabilitering, Elite mm.)
- Andet
4. Kategori: Hvor mange timer på 24 timer skal maskinen benyttes?
- Under 2 timer=Hjemmeudstyr
- 2-5 timer=Semi Pro udstyri
- Over 5 timer= Professionelt udstyr
Des mere udstyret benyttes des mere slid, så enkelt er det.
- Under 100 kg.=Hjemmeudstyr
- 100-150 kg. =Semi Pro udstyr
- Over 150 kg. = Professionelt udstyr
Des tungere en bruger, des størrer belastning på konstruktion og sliddele.
- Hvilket land bliver maskinen produceret i
- Hvad koster den
- Hvordan er konstruktionen udført? Er der tale om dårlige svejsninger, tynd polstring, mangefuldt udstyr mm.
Selvom man har viden om dette, er det ikke altid let af finde ud af, om det er god eller dårlig kvalitet. Ofte kan dette også mærkes, når man benytter maskinen, men igen det kræver erfaring og viden. Tag ikke leverandørens ord for gode vare. Stil spørgsmål, men vær også kritisk. Leverandøren bør kunne redegøre for sit udstyrs kvalitet, eller måske mangel på samme. Tag helst ikke prisen alene som udtryk for kvalitet.
Det er lidt som at sammenligne kvalitet på en bil. Der er en god grund til at en Rolls Royce koster mere end en Fiat. Ikke et ondt ord om Fiat. Men en bil som bygges af kvalitesmaterialer, som bygges i hånden, og som bygges i et få antal, vil altid koste mere. Sådan er det! Så tag idéen om bil med, når der skal vælges udstyr.
Ligeledes kan man bruge et produktionsland som et parameter. Vesten bygger stærkere og bedre biler end Østen. Det samme gør sig gældende i Vest-og Øst Europa. USA er oprindelsesland for styrketræning og fitness. De bygger store og kraftfulde biler. Hvorimod Østen (F.eks Kina laver spinkle og til tider svage biler).
Sådan er det også med udstyr. I England bygges speciale og eksklusive biler (Jaguar & Rolls Royce), ofte i hånden. Tager man til Spanien bygger man biler med temperament (Seat). Osv.
- Købes kontant
- Leases
Hvordan skal man betale for maskinen? Er du I tvivl så rådfør dig med din revisor el. bank.
Vær her opmærksom på, at ét er at erhvere sig maskinen, ét andet er at vedligeholde den: Service, reparationer mm. Husk på at en maskine består at sliddele, så der vil komme slid på maskine før eller siden. En billigtkonstrueret maskine vil ofte blive slidt hurtigere end en maskine i bedre bygget kvalitet. Se på den samlet pris, hvad den koster dig over en periode på f.eks. 5 år.
En billigere maskine kan ofte blive dyrere i den sidste ende, fordi den slides hurtigere=Flere regninger. Og der vil komme regninger, også selvom der er garanti på maskinen. Det dækker ofte ikke teknikkerkørsel samt arbejdsløn mm. Ofte kun reservedele. Uanset om den købes kontant eller via leasing! Medmindre der følger fri service- og reparations aftale med.
Hvis maskinen lejes er det en anden snak. Her er det nemmelig udlejeren der bistår med service og reparation. Sådan burde det være. Se lejeaftalen godt igennem.
Selvom maskinen lejes og du får gratis reparation. Så kunne man fristes til at snuppe den billige maskine, men lad endelig være med dette. En maskine ude af drift er selvmål! Kunderne bliver trætte at maskiner der er "sat ud af spillet"! Du mister kunder og omsætning på dette.
- Have wire (For de fleste den bedste muskelfølelse, men giver mere slid).
- Hydraulik (For de specielle, benyttes til rehabilitering/genoptræning).
- Have kevlarbælte (Mere lydløs træning, giver mindre slid).
- Have magasin (Fylder ofte mindre, har flere indstillingsmuligheder, koster mere).
- Være til løse vægtskiver (Fylder ofte mere, har færre indstillingsmuligheder, koster mindre, kræver mere oprydning pga. de løse vægtskiver).
For yderligere information kontakt venligst:
Fitness RådgiverRene Budahl Hansen
info@fitnessconsult.dk
Tlf.: 51 50 6789